NASA обрала найкращу теплицю для рослин на Марсі - перемогли студенти

NASA обрала найкращу теплицю для рослин на Марсі - перемогли студенти

Фото, відео
Укрінформ
Команду Дартмута нагородили за дизайн теплиці, яка дозволить астронавтам вирощувати харчові культури на Марсі.

Про це повідомляє Naked Science.

"Команда з Дартмутського коледжу, що складається із студентів старших курсів, виграла конкурс NASA BIG Idea Challenge — 2019, представивши футуристичний дизайн-проект куполоподібної марсіанської теплиці", - йдеться в повідомленні.

Проект отримав назву Demeter — на честь давньогрецької богині врожаю Деметри.

Відзначається, що гідропонна структура може дозволити астронавтам вирощувати власну їжу на пустельній марсіанській поверхні. В системі, що обертається, можна буде вирощувати до восьми харчових культур, а сама теплиця буде щодня поставляти 3100 калорій для чотирьох астронавтів протягом 600 днів перебування на Марсі.

Згідно з проектом, в марсіанській теплиці будуть вирощувати капусту, сою, батат, картоплю, брокколі, полуницю, пшеницю і чуфу. Масивний резервуар, заповнений живильним розчином під стелею, живить кругову систему лотків для культур з допомогою гравітації. Світлодіоди гарантують достатньо сонячного світла.

На додаток до вирощування продуктів харчування у ворожому середовищі Марса теплицю Дартмута можна транспортувати на мільйони кілометрів від Землі, розгорнути на іншій планеті і потім підтримувати, навіть з обмеженими технологіями і ресурсами.

Читайте також: NASA вперше в історії зафіксувала "марсотрус"

Команда розраховує, що вся конструкція може бути відправлена на Марс єдиним вантажем вагою в 9130 кілограмів — це приблизно десята частина оголошеного корисного вантажу для космічного корабля Starship від SpaceX.

В рамках конкурсу BIG Idea Challenge — 2019 від NASA фахівці по всій країні відбирали інноваційні ідеї з проектування, встановлення та стійкої експлуатації теплиці Марса. Проект Дартмутського коледжу був одним з п'яти фіналістів, відібраних раніше в цьому році NASA і Національним інститутом аерокосмічної промисловості (NIA).

Фото: engineering.dartmouth.edu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-