Український стартап друкуватиме людські кістки та органи на 3D-принтері

Український стартап друкуватиме людські кістки та органи на 3D-принтері

Відео
Укрінформ
Український стартап Kwambio, який виробляє 3D-принтери, спільно з фондом WeFund Ventures представив проект з друку людських кісток та органів Adam.

Про це заявив генеральний директор Kwambio Володимир Усов, повідомляє профільне видання ain.ua.

Зазначається, що проект Adam включає в себе кілька напрямків. По-перше, Kwambio розробляє технологію друку біологічних кісткових структур за допомогою 3D-друку. По-друге, працює над запуском платформи, яка дозволить створити свій віртуальний атлас тіла з 3D-сканів, знімків КТ і МРТ. Як пояснив Усов, платформа надаватиме швидкий доступ до даних тіла людини і дозволить роздрукувати необхідну кістку чи орган для пацієнта прямо в лікарні.

По-третє, в рамках проекту Kwambio з партнерами створив два нових біоматеріали - керамічне біоскло і модифікований біополімер. Вони використовуватимуться для друку різних типів кісток, а також, з часом, м'яких тканин, судин і складних органів. Матеріали були успішно протестовані в Швеції, зараз вони проходять доклінічні дослідження в Україні.

"120 тисяч осіб стоять в черзі на пересадку органів у США. Більш як мільйон людей мають однакові потреби у всьому світі. Нові технології спрямовані на вирішення цієї проблеми, і Adam - перша в світі можливість друкувати органічні кістки. Наша мета - допомогти людям врятувати своє життя", - заявили в компанії.

Крім того, Kwambio працює над новими біопринтерами для лабораторій та університетів, які друкуватимуть кістки та органи. Стартап планує представити прототип до кінця 2019 року. Комерційний запуск всього проекту запланований на серпень 2020 року.

Читайте також: За рік українські стартапи залучили понад $300 мільйонів інвестицій

Kwambio - одеський стартап, який займається виробництвом 3D-принтерів і керамічних деталей. Серед клієнтів Kwambio - General Electric, Airbus та інші компанії. Стартап також співпрацював з Tesla і NASA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-