Допомога з патентування: на базі НАУ відкрили Центр підтримки технологій та інновацій

Допомога з патентування: на базі НАУ відкрили Центр підтримки технологій та інновацій

Укрінформ
На базі Національного авіаційного університету — вперше в Україні — створено Центр підтримки технологій та інновацій, який надаватиме підтримку винахідникам у питаннях патентування розробок.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

«Через такі центри ми хочемо дати додатковий стимул для розвитку інновацій та академічного підприємництва в університетах. З ініціативою їх створення МОН виступило ще 2016 року, в межах проекту зі створення інноваційної інфраструктури в закладах вищої освіти. І зараз, завдяки спільним зусиллям з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та за підтримки Всесвітньої організації інтелектуальної власності, починає роботу перший Центр підтримки технологій та інновацій на базі ЗВО», – зауважив на відкритті заступник профільного міністра Максим Стріха.

Він повідомив, що за підсумками роботи цього центру розглядається можливість відкриття подібних структур на базі університетів в інших регіонах України.

Читайте також: Навчання іноземців: МОН посилить вимоги до фірм-посередників

Як поінформували у МОН, у Центрі підтримки технологій та інновацій винахідники отримають доступ до патентного пошуку – інструменту, що дає розуміння стосовно актуальності тих чи інших наукових пошуків, винаходів, стартапів. Тут також можна буде отримати необхідну інформацію щодо юридичного захисту об’єкту права інтелектуальної власності.

Фото прес-служби Міністерства освіти та науки України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-