Китай хоче заборонити видобування Bitcoin

Китай хоче заборонити видобування Bitcoin

Укрінформ
Національна комісія розвитку та реформ Китаю вирішила заборонити видобуток Bitcoin через надмірне споживання електрики.

Про це повідомляє techtoday.

"В Національній комісії розвитку та реформ Китаю переконані, що окрім безцільного забруднення навколишнього середовища, віртуальні гроші посилюють юридичні складнощі та несуть ризики безпеки", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що цифрові валюти обходяться планеті дуже дорого. Кожен видобутий Bitcoin потребує втричі більше енергії, ніж видобуток одного долара в золоті. Для однієї транзакції ця криптовалюта потребує стільки електрики, скільки споживає середній будинок за місяць – близько 200 кВт.

Експерти порталу Powercompare порахували, скільки потрібно енергії для підтримки «життя» Bitcoin. Вийшло, що українські користувачі витрачають на неї майже 20,31% енергоспоживання України. 

Bitcoin на 1 липня 2018 року використав 30,1 млрд кіловат-годин, що, наприклад, більше, ніж спожила Данія. Загалом, за даними індексу Digiconomist Bitcoin Energy Consumption, уся мережа Bitcoin на своє життя споживає 29,05 тераваттів на рік. Це приблизно 0,13% енергоспоживання всієї планети. Цифра може видатися невеликою, але майже стільки ж споживає 159 країн світу.

Читайте також: Центробанки світу розробляють власні цифрові валюти

Як саме китайські чиновники хочуть прикрити Bitcoin, поки невідомо – вони подадуть чернетку свого законопроекту 7 травня.

techtoday пише, що криптовалюти в Китаї знаходяться під тиском з 2017 року. Країна посилює контроль, забороняє початкові розпродажі криптовалют, а також закриває місцеві обмінні біржі. У державі також борються проти обчислювальних ферм, з найбільшими у світі включно, змушуючи їх переїжджати в інші держави. При цьому китайські вендори залишаються найбільшим виробником пристроїв для видобування криптовалют.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-