Першу в Європі роботизовану кав’ярню відкрили у Дніпрі

Першу в Європі роботизовану кав’ярню відкрили у Дніпрі

Відео
Укрінформ
У Дніпрі ТМ «ФРАНС.УА» запустила першу в Україні та Європі роботизовану кав’ярню R/CAFЕ.

Про це повідомляється на сторінці торгової марки у Facebook.

«ТМ «ФРАНС.УА» запустила першу в Україні та Європі роботизовану кав’ярню R/CAFЕ! Тільки уявіть: робот повністю повторює рухи бариста та готує неповторно смачну каву. Днiпряни першими спробували каву вiд робота», - йдеться у повідомленні.

Відео: Франс.уа Україна, Фейсбук

Як зазначив в інтерв’ю 9-телеканалу власник роботизованої кав’ярні і засновник відомої мережі пекарень Олександр Федець, робот-бариста не хворіє, може працювати цілодобово, у нього немає мовного бар’єру. За його словами, планується відкриття таких кав’ярень по всій Україні. Сьогодні ведуться перемовини з Німеччиною, Францією та іншими країнами, адже цей проект створено як франджазинговий для продажу франшизи. Загалом у Дніпрі планується встановити три екземпляри робота-бариста.

Читайте також: Boston Dynamics показали ідеального вантажника: новітні роботи пораються на складі

Пригощають дніпрян кавою та чаем поки що безкоштовно.

Єдине, чого бракує, так це те, що машина не може підтримати дружню розмову.

Як стало відомо, розробляли роботизовану клешню, що замінює баристу, фахівці України, Білорусі, Кореї та Німеччини. Від проектування до втілення минуло шість місяців. У середньому кав’ярня готує триста порцій на день. Крім того, бариста-робот може приготувати як каву, так і дай, додати молоко або солодкі сиропи. На приготування однієї порції витрачає від 1 до 1,5 хвилини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-