Чоловік майнив криптовалюту коштом понад мільйона українців

Чоловік майнив криптовалюту коштом понад мільйона українців

Укрінформ
Кіберполіція встановила 32-річного чоловіка, який майнив криптовалюту коштом більш як мільйона українців.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

"Працівники Поліського управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Рівненської поліції, за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури, викрили 32-річного мешканця Буковини у поширенні шкідливого програмного забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Так, було встановлено, що 32-річний житель Буковини створив та адміністрував велику кількість Інтернет-ресурсів, і на створених ресурсах він розміщував ШПЗ для майнінгу криптовалюти.

Зазвичай, це були сайти з безкоштовною літературою та науковими роботами. Щомісячно ці сайти відвідувало понад 1,5 мільйона користувачів.

"Використовуючи обчислювальні можливості процесора та графічного адаптера, зловмисник втручався в роботу електронно-обчислювальної техніки відвідувачів вищевказаних Інтернет-ресурсів. Це призводило до порушення встановленого порядку маршрутизації інформації та подальшого погіршення роботи комп’ютерів відвідувачів", - додали у кіберполіції.

Під час проведення обшуків у квартирі зловмисника правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку зловмисника, банківські картки, додаткові носії інформації та чорнові записи. Усе вилучене направлено на експертизу.

Читайте також: Криптовалютна біржа вже два місяці шукає, де зникли майже $200 мільйонів

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-