Вчені знайшли ділянку мозку, яка розрізняє смак їжі

Вчені знайшли ділянку мозку, яка розрізняє смак їжі

Укрінформ
Вченим вдалося знайти ділянку мозку, відповідальну за ідентифікацію смаку.

Про це повідомляє "Популярна механіка" з посиланням на дослідження вчених з Корнельського університету в Нью-Йорку.

"Вченим вдалося виявити так звану "солодку пляму" - ділянку мозку, що ставала активною кожен раз, коли людина пробувала солодку їжу. Однак її розташування відрізнялося у різних людей: траплялося так, що одна й та ж ділянка мозку у двох випробовуваних відповідала за різне смакове сприйняття. Але тепер старий міф розвінчаний, і якщо раніше вчені вважали, що за сприйняття смаку в основному відповідають рецептори язика, то тепер вони з'ясували, що мозок все ж відіграє в цьому процесі пріоритетну роль", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Список чуттів людини поповнився ще одним

Вчені встановили, що смак формується в корі острівцевої ділянки мозку. Їй також приписують відповідальність за безліч найважливіших процесів, від контролю над руховим апаратом до соціальної емпатії.

Нове дослідження уточнює ту роль, яку кора острівця грає в розшифровці смакових сигналів.

Вчені використовували докладні МРТ-знімки мозку 20 дорослих людей і статистику, в результаті отримавши досить детальну модель. Вона допомогла відокремити реакцію на смак від інших, пов'язаних з нею — наприклад, відрази, яку людина інстинктивно відчуває при поїданні надто кислої або гіркої їжі.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-