Євросоюз має намір посилити безпеку мережі 5G

Євросоюз має намір посилити безпеку мережі 5G

Укрінформ
Лідери європейських країн, які протягом двох днів проводили зустріч у Брюсселі, окрім питань, пов’язаних із Brexit, обговорили шляхи підвищення конкурентоспроможності Євросоюзу у світовій економіці.

Про це у п’ятницю, 22 березня, на прес-конференції за підсумками саміту ЄС розповів президент Європейської Ради Дональд Туск, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні лідери обговорили, як краще підготувати ЄС до збільшення конкуренції у глобальній економіці. Це означає зміцнення спільного ринку ЄС та його промислової основи, що є ключем успіху. Ми також погодилися щодо принципів відкритої та узгодженої торговельної політики. У цьому контексті лідери ЄС висловили намір поновити дискусію навколо інструменту державних замовлень. Ми хочемо підвищити європейську спроможність протистояти шахрайству та загрозам у кібернетичній безпеці, і маємо намір підтримати рекомендації Єврокомісії щодо безпеки новітньої мережі G-5, що зараз створюється», - зауважив президент Європейської Ради.

Одним з головних пріоритетів ЄС на наступний місяць він назвав зустріч на вищому рівні між ЄС і Китаєм.

Читайте також: Туск — про Brexit: ЄС готовий до найгіршого, але надія помирає останньою

«Наша мета – побудувати з цією країною (Китаєм) збалансовані відносини, забезпечити чесну конкуренцію та рівноправний доступ до ринків. У цьому контексті ми сподіваємося переконати Китай розглядати питання промислових субсидій як важливий елемент реформи СОТ», - сказав Дональд Туск.

Також, за його словами, європейські лідери підтвердили рішучість у боротьбі з кліматичними змінами, визначили її як невідкладну та амбітну справу.

«Наші міністри інтенсифікують роботу з розробки Кліматичної стратегії ЄС для виконання цілей, які були визначені Паризькими угодами з боротьби проти кліматичних змін – ми повернемося до цього питання у червні», - повідомив президент Європейської Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-