Facebook знову оскандалився: соцмережа зберігала незашифровані паролі користувачів

Facebook знову оскандалився: соцмережа зберігала незашифровані паролі користувачів

Укрінформ
Співробітники корпорації Facebook могли мати доступ до паролів від акаунтів декількох десятків мільйонів користувачів соціальної мережі.

Ці дані зберігалися на внутрішніх серверах компанії в незашифрованому вигляді, повідомила адміністрація соцмережі.

При цьому сама компанія до цього дня "не знайшла доказів" того, що її співробітники зловмисно скористалися уразливістю, виявленою під час перевірки в січні 2019 року і згодом усуненою.

"Ніхто за межами Facebook не мав доступу до цих паролів", - додали представники соцмережі.

Читайте також: Facebook введе шифрування особистих повідомлень на всіх своїх платформах

За їх словами, захист інформації залишається пріоритетом для компанії. В якості запобіжного заходу Facebook сповістить всіх користувачів (включаючи десятки тисяч власників сторінок в Instagram), чиї паролі опинилися під загрозою.

Згідно з попередніми результатами внутрішнього розслідування, йдеться про паролі від 200 до 600 мільйонів користувачів. Доступ до даних був у більш ніж 20 тисяч співробітників Facebook. Компанія намагається визначити, як довго паролі були доступні співробітникам, однак деякі архіви з паролями датуються 2012 роком.

Читайте також: Facebook подав до суду на двох українців через незаконний збір даних

Нагадаємо: на початку 2018 року стало відомо про найбільшу в історії Facebook витоку особистих даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів соцмережі і передавала їх третім особам, в тому числі, імовірно, передвиборного штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який в свою чергу використовував їх для політичної реклами. У квітні і травні 2018 року засновник Facebook Марк Цукерберг в Конгресі США і Європарламенті визнав помилку і вибачився за витік даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-