КБ «Південне» завершило створення надсучасної аеродинамічної труби

КБ «Південне» завершило створення надсучасної аеродинамічної труби

Відео
Укрінформ
Держпідприємство КБ «Південне» (м. Дніпро) завершило створення нового і поки єдиного в Україні експериментального стенду – імпульсної аеродинамічної труби короткочасної дії.

Про це повідомили у прес-службі підприємства.

«Цей стенд дозволяє моделювати умови польоту літальних апаратів у діапазоні від малих надзвукових до гіперзвукових швидкостей – від 1,5 до 8 чисел Маха – і слугує для експериментального підтвердження і уточнення розрахункових аеродинамічних характеристик проектованої ракетно-космічної техніки», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що роботи зі створення імпульсної аеродинамічної труби проведені в короткий термін власними силами КБ, що визначило їх низьку собівартість. Фахівці КБ «Південне» підійшли до вирішення завдання творчо, застосувавши цілу низку оригінальних технічних рішень.

На підприємстві переконані, що з огляду на те, що наприкінці 2018 року у КБ відкритий обчислювальний центр з високопродуктивним суперкомп’ютером, введення в експлуатацію імпульсної аеродинамічної труби дає можливість говорити про сформування у КБ «Південне» власного розрахунково-експериментального комплексу повного циклу для науково-дослідних і проектних робіт в області аеродинаміки, тепломасообміну та міцності.

Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» є одним з найвідоміших і визнаних у світі науково-конструкторських підприємств з розроблення ракетно-космічної техніки. В активі КБ «Південне» і організацій-партнерів створення дев’яти типів космічних ракет-носіїв, з використанням яких здійснено близько 500 запусків і виведено на орбіти більше 1 100 космічних апаратів.

Читайте також: Українські військові на Донбасі прикриті надійним ракетним щитом - штаб

КБ «Південне» бере участь в експлуатації американської ракети-носія середнього класу «Антарес» для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію і створенні ракети-носія «Циклон-4М», призначеної для запусків космічних апаратів з території Канади.

На базі відпрацьованих технологій ракет-носіїв сімейства «Зеніт» і «Циклон» колектив КБ «Південне» створює нове перспективне сімейство ракет-носіїв «Маяк».

Прикладом нетрадиційного використання власних розробок може бути проект «Днепр» – переоснащення міжконтинентальних балістичних ракет РС-20, спроектованих і виготовлених в Україні ще за радянських часів, у ракети космічного призначення для запуску комерційних супутників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-