Tesla показала новий електрокар-кросовер Model Y

Tesla показала новий електрокар-кросовер Model Y

Фото
Укрінформ
Виробник електромобілів Tesla випустив нову модель - позашляховик Model Y.

Компанія показала електрокар на презентації в Лос-Анджелесі, пише rb.

"Стандартна комплектація Model Y обдладает запасом ходу без підзарядки 370 км (230 миль). Електрокар здатний розганятися від 0 до 100 км/год за 5,9 секунд. Максимальна швидкість автомобіля складає 193 км/год (120 миль/год)", - йдеться в повідомленні.

Найдешевша Model Y (зі стандартним запасом ходу) вийде навесні 2021 року і коштуватиме $39 тисяч. Найдорожча - Performance - восени 2020 року, за неї попросять 60$ тисяч. Запас ходу складе 451 км, а максимальна швидкість - 241 км/год розгін до 100 км/год за 3,5 секунд).

Читайте також: Tesla передумала закривати роздріб і підняла ціни на дві моделі

Model Y стала п'ятою в лінійці Tesla (без урахування тягача Semi) і другим кросовером компанії після вперше показаної в 2012 році Model X.

Model Y

Порівняно з Model X нова Model Y - компактний кросовер, створений на базі самої доступної машини Tesla, Model 3. У неї стандартні двері, а не у формі «крила сокола», як у Model X.

Читайте також: Китай видав Tesla кредит на $521 мільйон на будівництво заводу

Раніше Ілон Маск писав у Twitter, що Model Y буде «приблизно на 10% більше і на 10% дорожче, ніж Model 3», і працюватиме на тій же батареї, але з меншим запасом ходу через розміри авто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-