NASA показало останню панораму та знімки марсохода Opportunity

NASA показало останню панораму та знімки марсохода Opportunity

Фото
Укрінформ
NASA показало останнє панорамне зображення і знімки, зроблені марсоходом Opportunity перед тим, як з ним було втрачено зв'язок у червні минулого року.

Знімок оприлюднило Американське аерокосмічне агентство.

На панорамному знімку можна розгледіти внутрішній схил західного валу кратера Ендевор.

Зазначається, що Opportunity пропрацював на Марсі 5352 сола подолавши за цей час рекордні для планетоходів 45,16 кілометра. При цьому, термін служби ровера оцінювався в 90 діб і тисячу метрів пройденого шляху.

Читайте також: NASA офіційно завершила місію марсоходу Opportunity

Нагадаємо: у червні 2018 року NASA повідомило, що припинило виконання наукових операцій марсоходом Opportunity через пилову бурю. Вона перешкоджала проникненню сонячних променів крізь атмосферу і позбавляла марсохід джерела енергії, адже працював він на сонячних батареях.

Політ "Opportunity" - одна з найуспішніших космічних програм NASA. Він та його близнюк "Spirit" приземлилися на Марсі в січні 2004 року. В їх завдання входило з'ясувати, чи існували на планеті коли-небудь умови для підтримки життя.

Читайте також: Маск показав зореліт Starship

Передбачалося, що апарати проведуть на Марсі близько 90 місцевих діб і здійснять подорож по поверхні довжиною приблизно в один кілометр. При цьому "Спірит" функціонував шість років, пройшовши поверхнею Марса вісім кілометрів, а "Оппортьюніті" - 15 років, накрутивши на спідометрі 45.

За час перебування на поверхні Марса він надіслав 217 тисяч знімків, включаючи 15 кольорових кругових панорамних фотографій, перевернув і досліджував 52 каменя та обробив щіткою ще 72 поверхні, підготувавши їх до спектрометричного дослідженя та мікрофотографії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-