У Вінниці створять інноваційно-технологічний парк для ІТ-шників

У Вінниці створять інноваційно-технологічний парк для ІТ-шників

Укрінформ
У Вінниці створять перший в країні муніципальний інноваційно-технологічний парк для молодих фахівців ІТ-сфери за 133 мільйонів.

Про це у четвер на виїзному засіданні Ради регіонального розвитку повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Це перший у країні муніципальний інноваційно-технологічний парк, який буде спрямований на підсилення існуючих і створення нових креативних індустрій у місті Вінниці. Загальна вартість цього проекту – 133 млн грн. Це суто бюджетні кошти. Ми сьогодні у цьому році першу чергу цього проекту починаємо. І це близько 8,5 тис. кв. метрів різних просторів, різних територій для того, щоб створювати додаткові робочі місця», - сказав Моргунов.

За його словами, реалізація цього проекту планується у 2019-2020 роках. Він забезпечить створення до 1000 робочих місць в ІТ-сфері та пов’язаних з нею індустріях за рахунок створення підприємницької екосистеми, спрямованої на зростання частки технологічних підприємств.

Читайте також: Гройсман сказав, яка середня зарплата може вирішити проблему “відтоку мізків”

Новостворений інноваційно-технологічний парк розташується в одному з найбільших спальних районів міста на території колишнього корпусу заводу «Кристал» (займався виробництвом діамантів) після масштабної реконструкції. Окрім улаштування виробничих приміщень, у внутрішньому дворі технопарку буде розміщено пішохідні алеї, зелені острівці для роботи та відпочинку, «дитячий острів» тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області сьогодні проходить виїзне засідання Ради регіонального розвитку за участі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-