Україна подаcть заявку на асоційоване членство у програмі Horizon Europe

Україна подаcть заявку на асоційоване членство у програмі Horizon Europe

Укрінформ
Україна до кінця року подасть заявку на асоційовану участь у новій рамковій Програмі ЄС з досліджень та інновацій «Horizon Europe», що стартує 2021 р.

Про це сказав заступник міністра освіти і науки Максим Стріха під час фінальної конференції проекту RI-LINKS2UA: «Сприяння розвитку досліджень та інновацій в Україні – роль науки в розвитку українських інновацій», повідомляє МОН.

«Наші результати у програмі є досить високими, буквально вчора представники Єврокомісії визнали, що Україна добре інтегрована в «Горизонт 2020». Тож зараз я хочу офіційно повідомити, що ми подаватимемо заявку на асоційовану участь і в наступній програмі «Horizon Europe», розрахованій на 2021-2027 роки. Наразі її бюджет озвучується на рівні 100 млрд євро», – зазначив заступник міністра.

Читайте також: Сумське ноу-хау: пакети, які можна їсти

Він нагадав, що рамкова програма «Горизонт 2020» стартувала 2014 року та стала найбільшою в ЄС із фінансування науки та інновацій, її бюджет становить близько 80 млрд євро. 2015-го Україна стала асоційованим членом програми, що забезпечило ширший доступ до фінансових інструментів, європейської наукової мережі, участь у розробці нових програм «Горизонту».

Як розповів Стріха, станом на сьогодні до фінансування в «Горизонт 2020» прийнято 114 проектів від 145 українських учасників на суму 20,84 млн євро. 16 проектів координуються українськими організаціями. За співвідношенням поданих та прийнятих до фінансування проектів Україна має близько 10% «рейтингу успіху», при тому, що середній відсоток по всіх країнах коливається на рівні 12-14%.

Окремо представник МОН підкреслив, що Україна провела відкритий відбір представників та експертів від України до Програмних комітетів «Горизонту 2020», і зараз понад 40 українських представників долучилися до роботи у програмних комітетах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-