Японія перевірить 200 мільйонів гаджетів на вразливість до кібератак

Японія перевірить 200 мільйонів гаджетів на вразливість до кібератак

Укрінформ
Національний інститут інформації та комунікаційних технологій Японії проінспектує близько 200 мільйонів гаджетів, які підключені до мережі інтернет, на вразливість до кібератак.

Про це AFP повідомив речник інституту Тцутому Йошіда.

“Ми побачимо, скільки з близько 200 мільйонів гаджетів, які будуть перевірені, будуть вразливі (до кібератак — ред.)”, - сказав Йошіда.

За його словами, інститут не проводитиме дорогі й складні операції на смартфонах. Натомість, увага буде більше зосереджена, наприклад, на роутерах у кафе, які забезпечують безкоштовним інтернетом користувачів телефонів.

Він також додав, що для своєї роботи дослідники збираються використовувати дуже прості й незахищені логіни та паролі на кшталт "abcd" або "1234" для того, аби побачити, чи є конкретний гаджет легкою мішенню для хакерів.

Цогоріч в Японії відбудуться кілька світових подій, зокрема йдеться про Кубок світу з регбі, саміт Великої двадцятки та літні Олімпійські ігри, і тому влада хоче бути готовою до можливих кібератак.

Читайте також: У Пентагоні вважають недостатніми власні можливості для кіберзахисту

Як повідомляє AFP, минулого року з початку церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані, припинили працювати внутрішні системи інтернету та Wi-Fi. За словами місцевих чиновників, це сталося через кібератаку, не надавши більше деталей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-