Уряд США готує проти компанії Facebook рекордний штраф - WP

Уряд США готує проти компанії Facebook рекордний штраф - WP

Укрінформ
Федеральна комісія з питань торгівлі США приймає рішення щодо накладення на компанію Facebook рекордно високого штрафу через порушення нею умов конфіденційності користувачів та передачі особистих даних компанії Cambridge Analytica під час виборів у США.

Про це повідомили газеті The Washington Post одразу три джерела, обізнаних у ситуації.

"Американські регулятори провели зустріч, щоб обговорити накладення рекордного штрафу на компанію Facebook через порушення юридично обов'язкового договору з урядом щодо захисту конфіденційності персональних даних користувачів", - зазначає видання.

Очікується, що сума штрафу буде набагато більшою, ніж $22,5 млн – саме стільки мусив заплатити Google у 2012 році за подібними обвинуваченнями. Тоді ця сума встановила рекорд найсуворішого покарання за порушення угоди з урядом США щодо збереження конфіденційності користувачів.

Читайте також: У Facebook розповіли, як протистоятимуть втручанню у вибори в світі

Зараз питання покарання Facebook розглядається Федеральною комісією з питань торгівлі, яка минулого року ініціювала розслідування проти компанії після появи доповіді, що вона передала особисті дані 87 млн користувачів Cambridge Analytica.

Читайте також: У Facebook пояснили, як запобігатимуть втручанню у вибори в Україні

При цьому, як повідомили джерела, точної суми на зустріч п'ятьох комісарів Комісії не оголошували. Це питання продовжує перебувати в процесі вивчення, й загальна сума штрафу буде визначена ближчим часом, зазначає WP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-