Китайська бавовна не пережила місячної ночі

Китайська бавовна не пережила місячної ночі

Укрінформ
Паростки бавовни, які проросли на борту китайського космічного апарата Chang'e на зворотньому боці Місяця, загинули в результаті приходу місячної ночі з температурою до -170 градусів за Цельсієм.

Про це повідомляє австралійський телеканал ABC.

"Відповідно до даних науковців, які керують експериментом на борту китайського місячного зонду, перша вирощена на Місяці рослина зав’янула та загинула. Паростки бавовни загинули у неділю після того, як розміщений на зворотньому боці Місяця Chang'e занурився в темряву, і температура опустилася до -170 градусів за Цельсієм", - йдеться у повідомленні.

Раніше китайські вчені прогнозували, що рослини не зможуть пережити місячну ніч, яка триває понад два земних тижні й під час якої температура падає до -170 градусів.

Читайте також: Вчені виявили загадкові надпотужні сигнали з глибин космосу

В рамках експерименту на Місяць в герметичному контейнері були доставлені зразки шести біологічних видів, включаючи бавовну, рапс, картоплю та яйця мухи-дрозофіли.

Науковці хотіли перевірити можливість створення в космічному апараті замкнутої екосистеми, в рамках якої рослини б надавали кисень для дрозофіл, які б виробляли вуглекислий газ, необхідний для фотосинтезу.

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня 2019 року китайський місячний апарат Chang'e вперше в історії здійснив успішне приземлення на зворотньому боці Місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-