Falcon-9 успішно стартувала із 10 супутниками на борту

Falcon-9 успішно стартувала із 10 супутниками на борту

Відео
Укрінформ
У п’ятницю, 11 січня, SpaceX успішно запустила ракету із десятьма супутниками Iridium NEXT на борту з авіабази повітряних сил Ванденберг у Каліфорнії.

Про це компанія SpaceX повідомляє у Twitter.

“Вхід до атмосфери першої ступені завершився успішно, друга ступінь продовжує подорож на близьку орбіту Землі із номінальними параметрами”, - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначають, що перша ступінь ракети використовується не вперше. Багаторазове використання частин ракет - ноу-хау компанії Ілона Маска, яке дозволяє радикально зменшити вартість космічних запусків.

“Перша ступінь ракети Falcon-9 у нинішній місії Iridium-8 раніше вже відпрацювала у місії ”Telstar 18 VANTAGE” у вересні 2018”, - зазначили у SpaceX.

Після відділення першої ступені компанії ще й вдалося посадити її на безпілотний корабель у Тихому океані.

Читайте також: Маск показав зореліт Starship

“Перша ступінь Falcon 9 успішно сіла на безпілотний корабель “Просто читайте інструкції”, - йдеться в офіційному повідомленні компанії. Доставка супутників на орбіту продовжується у ці хвилини. Трансляція і відео запуску доступні за посиланням.

Це вже 68-й запуск ракети SpaceX з 2010 року, з них 66 були успішними, одна місія була частково неуспішною, і лише одна закінчилася провалом. Компанії Ілона Маска вже вдалося суттєво зменшити ціну космічних запусків і зруйнувати колись монопольне становище “Роскосмосу” на цьому ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-