Китайці показали зворотній бік Місяця

Китайці показали зворотній бік Місяця

Фото
Укрінформ
Китайський місячний зонд Chang'e-4 здійснив м'яку посадку на зворотньому боці Місяця і передав на Землю перше його фото.

Про це інформує гонконгська South China Morning Post.

«М'яка посадка Chang'e-4 знаменує собою початок історичного дослідження місячного регіону, який ніколи не досліджувався», - йдеться в повідомленні.

Модуль, на якому знаходиться місяцехід, здійснив посадку біля південного полюса природного супутника Землі в четвер вранці. Китай став першою країною, яка здійснила це.

Читайте також: Китайський апарат Chang'e 4 сів на зворотному боці Місяця

На апараті є набір інструментів, призначених для реєстрації і визначення геології регіону, а також обладнання для проведення біологічних експериментів. Наукові завдання Chang'e-4 включають астрономічні спостереження з використанням низькочастотного радіо; геодезичні дослідження місцевості і її форми; визначення мінерального складу і дрібної структури поверхні Місяця; вимір нейтронного випромінювання і нейтральних атомів з метою вивчення навколишнього середовища на зворотному боці Місяця, так званому темному боці. Крім того, передбачається, що в апараті в герметичному контейнері будуть вирощуватися овочі та квіти. Крім китайського, на апараті встановлено обладнання, розроблене вченими з Нідерландів, Німеччини, Швеції та Саудівської Аравії.

Зонд був запущений за допомогою ракети-носія Chang Zheng-3B 8 грудня і вийшов на місячну орбіту через чотири дні. Як зазначається, дотепер усі апарати відправлялися лише на ближню сторону, оскільки там простіше встановити й підтримувати прямий радіозв'язок із Землею.

Як пише видання, успіх місії Chang'e-4 ознаменує завершення другого етапу Китайської програми дослідження Місяця, третій і завершальний етап якої передбачає запуск космічного корабля, що повертається, під назвою Chang'e-5 до 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, Китай почав розробляти власну програму вивчення супутника Землі 1998 року. Перший апарат було запущено на навколоземну орбіту в жовтні 2007 року.

Як відомо, Чаньє (Chang'e) - богиня Місяця в китайській міфології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-