“Usb-лавки

“Usb-лавки" з'явилися в Чернігові

Фото
Укрінформ
На парковій алеї в центрі Чернігова з'явилися лави із сонячними панелями та можливістю підзарядки ґаджетів.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

"У Чернігові, на парковій алеї між Головпоштамтом і готелем "Україна" встановили 10 паркових лав із сонячними панелями та можливістю підзарядки гаджетів", - ідеться у повідомленні з фото.

Незвичайні лавочки Чернігову подарувало публічне акціонерне товариство "Сан ІнБев Україна", один із пивзаводів якого працює на території міста.

За інформацією представників підприємства-виробника, об'єкти розраховані на український клімат і роботу під відкритим небом. Сама сонячна панель води не боїться, а електротехнічна частина пристрою закрита відповідно до вимог стандарту захисту від вологи IP-68. Сідати на панель можна, вагу людини вона без проблем витримує.

Принцип роботи простий: упродовж світлового дня панель заряджає акумулятор, а той дає енергію на usb-розетки, від яких можна заряджати ґаджети. Панель монокристалічна, здатна виробляти електроенергію і в умовах розсіяного світла. Потужності акумулятора вистачить для інтенсивного використання розеток протягом 3-4 днів. І навіть якщо сонце світитиме дві години раз на 3-4 дні, акумулятор встигне зарядитися.

Читайте також: Перший енергоблок Рівненської АЕС вивели в плановий ремонт

На кожній лаві - по 4 розетки, в кожній - по 2 usb-пристрої. У верхнього - стандартний режим підзарядки, який найкраще сприймається ґаджетами, у нижнього - швидкий. В разі необхідності заряджати можна 4 пристрої одночасно.

Виготовили лавки київські фахівці, і новинки вже можна бачити в Києві, Луцьку та Ужгороді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-