НАН у січні представить повний звіт щодо тестової лінії Hyperloop

НАН у січні представить повний звіт щодо тестової лінії Hyperloop

Укрінформ
Тестову лінію Hyperloop в Україні збудують на основі звіту Національної академії наук, який представлять у січні.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

Зокрема зазначається, що Національна академія наук України представила на розгляд Міністерства інфраструктури України науково-технологічне дослідження щодо впровадження технології Hyperloop в Україні “Перспективи розвитку транспорту п’ятого покоління в Україні”.

"На початку січня буде представлено повний звіт Національної академії наук України, який стане базисом для побудови тестової лінії Hyperloop", - йдеться у повідомленні.

Мінінфраструктури повідомляє, що в представленому дослідженні описані питання побудови магнітного підвісу, забезпечення герметичності високошвидкісного наземного транспорту та оцінка аеродинамічних та теплових навантажень.

Читайте також: Hyperloop за планом: Омелян розповів, як реалізовують проект

Співпраця між Міністерством інфраструктури та Національною академією наук України полягає у підготовці науково-технологічного та техніко-економічного досліджень для побудови першої лінії Hyperloop в Україні.

Національна академія наук України є одним із партнерів проекту HypeUA, започаткованого Володимиром Омеляном в лютому 2018 року. Серед інших партнерів проекту можна відзначити Hyperloop Transportation Technologies, Укроборонпром, Інтерпайп, Unit.City, Агентство розвитку Дніпра, Український інститут майбутнього, Південмаш, Каховський завод електрозварювального устаткування.

Як повідомлялося, в червні цього року Омелян прогнозував, що запуск першої лінії вакуумного поїзда за технологією Hyperloop може відбутися упродовж п'яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-