За допомогою blockchain в Україні продали майна на 3,2 мільярда

За допомогою blockchain в Україні продали майна на 3,2 мільярда

Укрінформ
За період функціонування онлайн-аукціону на базі технології розподіленого реєстру blockchain, з вересня 2017 року, в Україні вже продано майна на 3,2 млрд грн.

Про це Укрінформу повідомили в СЕТАМ — державному підприємстві, що було створено Міністерством юстиції України для сприяння реалізації примусового виконання рішень судів та інших органів або посадових осіб.

"Понад рік тому, у вересні 2017 року, в Україні презентували перший у світі електронний аукціон – OpenMarket, який почав використовувати інноваційну криптографічну технологію захисту blockchain. Від початку роботи на блокчейні кількість реалізованих лотів склала 13 842. Загальна сума продажу - 3 216 794 588 грн. Середній приріст ціни становить - 18%. Загальна кількість ставок, записаних у блокчейн-хеш - 170 000", - йдеться в повідомленні.

ДП "СЕТАМ" також відкрив сервіс з продажу прав оренди на землю OpenMarketLand, який є першим земельним аукціоном на блокчейні у світі. Найдорожчим лотом, реалізованим з використанням технології - став логістичний центр "Арктика" у Київській області, проданий за 195 010 000 грн.

Читайте також: Австралія планує застосувати блокчейн у системі держстрахування

"Збільшення кількості лотів, ставок, дохідності – усі фактори свідчать, що довіра до системи збільшилася. А саме збільшення надійності та захищеності і є метою використання технології розподіленого реєстру", – зазначив генеральний директор ДП "СЕТАМ" OpenMarket Віктор Вишньов.

Blockchain у систему електронних торгів арештованим майном було впроваджено спільно з Державним агентством з електронного урядування, міжнародною компанією BitFury за підтримки Міністерства юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-