Сімнадцятилітній юнак продавав дані користувачів відомих поштових сервісів

Сімнадцятилітній юнак продавав дані користувачів відомих поштових сервісів

Укрінформ
Працівники кіберполіції викрили 17-річного юнака на розповсюдженні даних облікових записів користувачів таких поштових сервісів, як i.ua, ukr.net, gmail тощо.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

”Викрито 17-річного юнака у розповсюдженні даних облікових записів користувачів відомих поштових сервісів. Працівники кіберполіції встановили, що жертвами злочинних дій молодика стали користувачі таких поштових сервісів, як i.ua, ukr.net, gmail тощо. А збут цих облікових записів відбувався за допомогою месенджеру Telegram. На момент викриття він уже встиг розповсюдити більше 350 тисяч облікових записів користувачів”, - йдеться у повідомленні.

Так, за даними поліції, було проведено санкціонований обшук за місцем проживання юнака, в ході якого правоохоронці вилучили системний блок, міні-комп’ютер та пульт керування до нього, який призначений для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем контрольно-пропускних пунктів, а також мобільні телефони, додаткові носії інформації та банківські картки.

Читайте також: Російські "тролі" атакували афроамериканців, щоб вплинути на вибори у США - NYT

Зазначається, що під час попереднього огляду спеціалістами комп’ютерної техніки було виявлено чимало скомпрометованих облікових записів користувачів Інтернет-сервісу Amazon, ігрового сервісу Steam, поштових сервісів i.ua, ukr.net, gmail та інших облікових записів автоматизованих систем.

Техніку направлено на комп’ютерно-технічну експертизу. Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-