Китай вивів на орбіту супутник

Китай вивів на орбіту супутник

Укрінформ
Китай у суботу вивів на орбіту експериментальний супутник зв'язку.

Про це повідомляє ChinaDaily.

«У суботу Китай запустив супутник зв'язку», - інформує видання.

Пуск проведений з допомогою ракети-носія «Великий похід 11» о 7:51 ранку за місцевим часом з космодрому «Цзюцюань».

Це перший в Китаї супутник за проектом «Хунюнь» (Hongyun) - створення супутникової мережі на низькій орбіті стосовно забезпечення широкосмугового зв'язку, що реалізується Китайською аерокосмічною та промисловою корпорацією (CASIC).

При вазі 247 кг супутник працює на сонячно-синхронній орбіті на висоті близько 1100 км над Землею. Він живиться від сонячних батарей і має проектний термін служби один рік, але, як очікується, працюватиме довше.

Читайте також: Китай запустив на зворотній бік Місяця зонд із картоплею

Після річної тестової роботи на орбіті CASIC планує запустити чотири серійних супутники Hongyun до кінця 2020 року, щоб сформувати невелику мережу.

Проект Hongyun, розпочатий CASIC у вересні 2016 року, спрямований на створення космічної мережі зв'язку для забезпечення широкосмугового підключення до інтернету для користувачів по всьому світу, особливо в регіонах із недостатнім рівнем обслуговування. CASIC має намір розмістити понад 150 супутників цієї серії на орбіті на висоті близько 1000 кілометрів над землею до 2023 року, розширюючи мережу відповідно до вимог ринку.

Фото: Chinadaily

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-