Представники Єврокомісії приїдуть в Україну оцінити цифровий ринок

Представники Єврокомісії приїдуть в Україну оцінити цифровий ринок

Укрінформ
У січні наступного року в Україну має приїхати офіційна місія Європейської комісії для оцінки правової, інституційної та технічної інфраструктури, необхідної для приєднання нашої країни до цифрового співтовариства ЄС.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему "Підсумки Ради асоціації Україна-ЄС: євроінтеграційний порядок денний на 2019 рік" заявила генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"У липні ми передали (Єврокомісії - ред.) дорожню карту інтеграції України в цифровий ринок Європейського союзу. ЇЇ передача була передбачена додатком XVII Угоди про асоціації з ЄС. Європейська комісія наразі в процесі оцінки цього документа, але вже в січні наступного року в Україну має приїхати офіційна місія Єврокомісії, яка буде оцінювати українську правову, інституційну, технічну інфраструктуру і це, фактично, буде початком переходу у цифровий безвіз", - сказала Стефанішина.

Вона додала, що за підсумками роботи цієї місії Україна очікує отримати конкретні рекомендації щодо поглиблення цього процесу.

Читайте також: Італія домовилася з Євросоюзом про бюджет – ЗМІ

"Для нас важливо вийти на спільне бачення і сформувати спільний план дій. Тобто фактично ми розраховуємо, що десь у першій половині 2019 року ми матимемо план цифрової лібералізації з ЄС", - зазначила Стефанішина.

Як повідомлялося, Дорожня карта інтеграції України до цифрового ринку ЄС містить зареєстровані у Верховній Раді законопроекти «Про електронні комунікації» та «Про радіочастотний ресурс України», а також закон «Про електронні довірчі послуги».

Цифрове співтовариство — це віртуальна ІТ-спільнота, яка об’єднує країни Європи та Східного партнерства. Спільнота призначена для створення спільного інформаційного (цифрового) поля з метою спрощення обміну інформацією між країнами — учасницями. Створення цифрового співтовариства з Україною включає реалізацію проектів з мережевої та інформаційної безпеки, кібербезпеки, електронної ідентифікації і довірчих послуг, цифрових навичок та просування інновацій, електронного урядування та відкритих даних.

Проект цифрової спільноти Україна - ЄС 27 липня 2016 року офіційно презентували у Києві Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман та Комісар ЄС з питань цифрової економіки та суспільства Гюнтер Еттінгер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-