Житомирський студент створив віртуальний тролейбус, що повністю імітує рух містом

Житомирський студент створив віртуальний тролейбус, що повністю імітує рух містом

Фото
Укрінформ
У Житомирському державному технологічному університеті створили симулятор тролейбуса, який дозволяє відчути себе за кермом транспортного засобу та проїхатися одним із міських маршрутів.

Розробку представив студент-магістрант Владислав Ващенко під керівництвом наукового керівника Віталія Шатківського, повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«З-поміж переваг симулятора відзначають деталізований пасажирський салон і кабіну водія з усіма необхідними перемикачами та індикаторами. Віртуальний тролейбус рухається за реальним тролейбусним маршрутом №7 міста Житомира «Залізничний Вокзал – мікрорайон Маликова» з динамічною побудовою графіку, зміною часу доби, звуковим оформленням, підтримкою контролерів», - йдеться у повідомленні.
Читайте також: Мистецтво зі смартфона: Google запустила віртуальну картинну галерею

Як розповіли в університеті, нині там розробляють систему динамічного автомобільного трафіку та пасажиропотоку залежно від часу доби, нові моделі тролейбусів, різні системи управління транспортом та нові маршрути.

За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, у мерії розглянуть можливість фінансово підтримати університет і закупити цей комплекс для вдосконалення навичок та навчання водіїв трамвайно-тролейбусного управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-