Локомотив General Electric

Локомотив General Electric "Тризуб" вирушив у перший рейс

Укрінформ
Першим рейсом локомотив General Electric "Тризуб" перевезе майже 4 т руди до маріупольських підприємств.

Про це повідомив у четвер в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов у Facebook.

"Це – “Тризуб”. Перший із нових локомотивів General Electric, який відправився сьогодні в рейс близько 13-ї години. Він везе 3824 тонни руди до маріупольських підприємств", – написав він.

За словами Кравцова, це історичний рейс для всієї української залізниці. "Нова тяга – надійна, ефективна, економічна в роботі, екологічна та комфортна для машиністів. А один новий локомотив буде економити компанії близько 10 млн грн на рік", – зазначив він.

Кравцов зауважив, що нові тепловози Укрзалізниця не отримувала останні 25 років. А сьогодні вже 20 локомотив серії GE Evolution знаходяться в Україні, 8 – доукомплектовані та виходять у роботу, ще 12 мають запрацювати до кінця року.

Керівник Укрзалізниці наголосив, що залізничники задоволені тестовими результатами нових тепловозів GE. Перші локомотиви вже направили перевозити сировину в напрямку меткомбінатів Маріуполя неелектрифікованою ділянкою Комиш–Зоря–Волноваха.

Крім цього, за інформацією Кравцова, локомотиви будуть направлені також на важливу лінію до Миколаївського порту, щоб забезпечити експорт українського зерна в піковий період.

Читайте також: Локомотиви General Electric можна обслуговувати у Мелітопольському депо - експерти

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2018 року корпорація GE підписала довгострокову рамкову угоду з ПАТ "Укрзалізниця" на $ 1 млрд.

Перший її етап передбачає постачання 30 вантажних локомотивів TE33A Evolution, виготовлених у США, а також локалізацію певної частини виробництва в Україні, що становить 10% кінцевої вартості угоди. На даному етапі GE буде використовувати українську сигнальну та радіосистему та певні елементи кабіни. Поступово рівень локалізації в Україні буде доведений до 40%.

"Укрзалізниця" має намір задіяти новий рухомий склад на Мелітопольському, Миколаївському та Маріупольському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-