Бюджетний Tеsla Model 3 тепер доступний в Україні - Омелян

Бюджетний Tеsla Model 3 тепер доступний в Україні - Омелян

Укрінформ
Компанія Tesla схвалила рішення про офіційну доставку нового найдешевшого електрокара Tesla Model 3 покупцям безпосередньо в Україну.

Про це написав міністр інфраструктури Володимир Омелян у Facebook.

“Тішить, що вчора компанія Tesla схвалила рішення, і найдешевший електромобіль цієї компанії доступний для замовлення в Україні. Більше не потрібно сірих схем і привезення їх (електромобілів - ред.) з сусідніх держав”, - написав Омелян.

Наразі, як поінформував у Facebook глава Tesla Club Ukraine Назар Шимоне-Давид, бюджетний електричний седан Теsla Model 3 виходить у продаж на європейський ринок, хоча в Україну перші електромобілі завозили вже з початку року за “сірою схемою”. Новинка офіційно доступна і в Україні за найбільш прийнятною ціною: відтепер у конфігураторі на офіційному сайті компанії Tesla у графі країна-доставка зазначено Україну.

“Після двох років переговорів Україну внесли до списку для можливості замовлення Tesla Model 3! Тепер не треба обирати Польщу, як сусідню країну! Не користуйтеся посередниками, резервуйте на сайті. Також про вартість: відкрилися деякі цифри на найбільш дорогу Model 3 з найбільшою батареєю; завдяки відсутності ПДВ в Україні ми економимо 10,204 тис. євро і вартість буде 48,595 тис. євро — та, яка у США коштує 65 тис. дол. (без урахування податкових пільг). Привіт любителям завозити Третю Теслу із США”, - зазначив глава Tesla Club Ukraine.

Читайте також: Швейцарські поліцейські пересядуть на Tesla

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році ввезення електрокарів було звільнено від сплати 10% мита. Наприкінці 2017 року змінами до Податкового та Митного кодексів було звільнено від сплати акцизного збору та ПДВ ввезення електрокарів на весь 2018 рік. Днями Президент України підписав закон №9260 “Про внесення змін до Податкового кодексу України”, в якому продовжено до 2023 року звільнення від сплати ПДВ при ввезенні електрокарів в Україну.

Станом на 1 грудня 2018 року в Україні зареєстровано 10 186 електромобілів - на 54% більше, ніж за цей же період 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-