Японія хоче відмовитися від обладнання Huawei через шпигунські загрози — ЗМІ

Японія хоче відмовитися від обладнання Huawei через шпигунські загрози — ЗМІ

Укрінформ
Японія має намір заборонити урядові закупівлі обладнання китайських компаній Huawei Technologies Co Ltd та ZTE Corp, аби запобігти витоку даних розвідки та кібератакам.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело.

"Японія планує заборонити здійснювати урядові закупівлі обладнання китайських компаній Huawei Technologies Co Ltd та ZTE Corp для збільшення захисту від витоку даних розвідки та кібератак", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, останнім часом зокрема Вашингтон та кілька його союзників ретельно перевіряють зв'язки компанії з урядом Китаю через побоювання, що Huawei може бути використаний Пекіном для здійснення шпигунської діяльності.

В самій компанії неодноразово наголошували, що китайська влада не має жодного впливу на прийняття рішень у Huawei.

Раніше компанія Huawei була витіснена з американського ринку, а уряди Австралії та Нової Зеландії заборонили їй будувати мережі 5G.

Читайте також: Трюдо заперечує політичну мотивацію затримання головного фінансиста Huawei

Як повідомлялося, у Ванкувері під час перетину канадського кордону за запитом США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Менг Ванжу. У компанії заявили, що США хочуть їй висунути обвинувачення й прагнуть її екстрадиції.

За інформацією канадської газети Globe and Mail, у США її обвинувачують у спробі ухилення від виконання американських санкції проти Ірану.

МЗС Китаю виступило з вимогою до Канади звільнити фінансового директор Huawei Technologies.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що рішення про затримання Ванжу було ухвалене правоохоронцями без жодного політичного втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-