В Австралії хочуть дати поліції доступ до зашифрованих даних Facebook та Apple

В Австралії хочуть дати поліції доступ до зашифрованих даних Facebook та Apple

Укрінформ
Нижня палата парламенту Австралії ухвалила законопроект, який зобов'язує компанії такі як Alphabet Inc, Facebook та Apple, надавати поліції доступ до зашифрованих даних.

Про це повідомляє Reuters.

"Парламент Австралії у четвер ухвалив законопроект, який зобов'язує компанії як Alphabet Inc, Facebook та Apple, надавати поліції доступ до зашифрованих даних. Таким чином, країна Західного світу стала першою, яка ввела такі вимоги", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, схвалений законопроект може стати законом ще до кінця цього року. Однак після його схвалення в Нижній палаті парламенту, його потрібно ще схвалити у Сенаті. Якщо у Сенаті будуть внесені до нього правки, то документ потрібно буде ще раз затвердити Нижньою палатою.

Читайте також: Microsoft обійшла Apple за ринковою капіталізацією

Згідно із законопроектом, якщо компанії не надаватимуть дані, які пов'язані з ймовірною незаконною діяльністю, то можуть отримати штраф до 7,3 мільйонів доларів США.

Зі свого боку компанії вже висловили побоювання, що за Австралією послідують й інші країни. На їх думку, такі інструменти в руках правоохоронців можуть врешті-решт призвести до підриву безпеки усіх користувачів.

Водночас в австралійському уряді запевнили, що законопроект необхідний для запобігання терористичних атак та організованої злочинності. Чиновники також зазначили, що для отримання особистої інформації, правоохоронцям все ще знадобиться ухвала суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-