Космічний корабель

Космічний корабель "Союз" доставив на МКС новий екіпаж

Відео
Укрінформ
Екіпаж російського пілотованого човника "Союз МС-11" після перевірки герметичності стикування і вирівнювання тиску між кораблем і станцією перейшов на борт Міжнародної космічної станції (МКС).

Про це повідомляє "Роскосмос".

Старт з Байконура 3 грудня ракети-носія "Союз-ФГ" з транспортним пілотованим кораблем "Союз МС-11" став першим пілотованим пуском після аварії 11 жовтня аналогічної ракети "Союз"".

Читайте також: Новий "Дракон" від SpaceX полетить на МКС без екіпажу 7 січня

16 листопада ракета "Союз-ФГ" успішно відправила на МКС транспортний вантажний корабель "Прогрес МС-10", на якому перебувало майже 2,5 тонн різних вантажів: понад 1,3 тонни сухих вантажів, 725 кг палива в баках системи дозаправки, 420 кг води в баках системи "Джерело", а також 50 кг зрідженого повітря і кисню в балонах.

"Союз МС-11" доставив на Міжнародну космічну станцію трьох нових членів екіпажу - канадського астронавта Давіда Сен-Жака, російського космонавта Олега Кононенко і американського астронавта Енн МакКлейн. Вони проведуть на МКС наступні 194 дні. 

До рутинного загалом запуску була прикута пильна увага через аварію 11 жовтня аналогічної ракети "Союз-ФГ". Аварія сталася при відділенні бічних ступенів ракети від центрального блоку. Комісія встановила, що причиною став зіпсований під час збираня на Байконурі датчик відділення блоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-