Наукові аніматори показали

Наукові аніматори показали "подорож" айсбергів за 40 років

Відео
Укрінформ
Наукові аніматори Pixel Movers & Makers Марло Гарнсуорті та Кевін Плак створили 50-секундний кліп про рух айсбергів з 1976 по 2017 рік.

Відео опубліковано на сторінці Pixel Movers & Makers в Twitter.

"Ми з нетерпінням чекали цього! Рух айсбергів з Антарктики з 1976 по 2017 рр. Більшість айсбергів подорожують навколо Антарктиди проти годинникової стрілки, перш ніж відправитися на північ через "Алею Айсбергів" до антарктичної циркумполярної течії", - йдеться в повідомленні.

Naked Science пише, що дані, які використали для візуалізації, були зібрані з різних джерел і агентств, у тому числі Центру дистанційного зондування в Університеті Бригама Янга (BYU) в штаті Юта, Лабораторії реактивного руху NASA і Європейського космічного агентства.

Одним з головних джерел інформації була Антарктична база даних відстеження айсбергів, якою управляє BYU, що об'єднує дані з шести супутників, забезпечених розсіюючими приладами, які відстежують об'єкти на поверхні Землі за їх відбитою енергією.

Читайте також: Україна відправляє наукову експедицію до Південного океану

Раніше повідомлялося, що вчені зі США та Великої Британії виявили, що швидкість танення антарктичних пластів льоду зросла втричі за останні п'ять років.

Зокрема, згідно з дослідженням, до 2012 року скорочення кількості льоду в Антарктиці трималося на рівні 76 млрд тонн на рік, однак з тих пір цифра зросла до рівня 219 млрд тонн на рік.

Фото: Chimu Adventures

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-