Тернопіль поступово стає ІТ-містом

Тернопіль поступово стає ІТ-містом

Укрінформ
Новий інструмент прозорості та відкритості – Портал відкритих даних запроваджують у Тернополі.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

"Тернопіль працює над реалізацією концепції IT-міста, яке передбачає розвиток обласного центру у сфері компютерних технологій, де комфортно розвиватися профільним компаніям, де створені усі умови для розвитку технологій, де є можливість працівникам отримувати конкурентну заробітну плату. При цьому місто надає додатковий пакет муніципальних послуг, як для IT-компаній, так і для їх працівників. Саме в рамках цієї концепції партнерська компанія з Польщі розробила та презентує сьогодні для Тернополя пілотний проект у вигляді Порталу відкритих даних", - прокоментував подію заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

За його словами, Портал відкритих даних дозволяє розміщати дані про життєдіяльність міста у відкритому, зручному для перегляду та у машинозчитуваному форматі, у тому числі за допомогою популярного прикладного програмного інтерфейсу АPI. А це, у свою чергу, гарантуватиме ефективне використання інформації про діяльність органу місцевого самоврядування та комунальних підприємств.

Читайте також: В аеропорту Тернополя планують будівництво митного вантажного терміналу

На основі цих даних можуть створювати різні інтерактивні карти, платформи, мобільні додатки, які будуть корисними у житті пересічних містян.

Наприклад, наразі у Тернополі на основі відкритих даних працює сайт detransport, який у автоматичному режимі дозволяє стежити за рухом громадського транспорту Тернополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-