NASA оприлюднила план

NASA оприлюднила план "повернення" на Місяць і польоту на Марс

Інфографіка
Укрінформ
NASA оголосила про детальний Національний план дослідження космосу (National Space Exploration Plan).

Про це повідомляється на сайті NASA.

"У програму входить планування нової висадки на Місяць, довготривале перебування людини на Місяці і навколо нього, перезатвердження американського лідерства в космосі, посилення діяльності приватних космічних компаній, а також визначення способів доставки американських астронавтів на поверхню Марса", - наголошується в повідомленні.

Всіх твердження, висловлені у документі (наприклад, що астронавти будуть прогулюватися по Марсі в 2030-му), мають гнучкість. Якщо в ході розробки якпевної з місій дослідники наткнуться на непереборну перешкоду, терміни переглянуть.

Наприклад, перш ніж приступити до формування навіть приблизного бюджету для пілотованої місії в 2030-х, NASA планує дочекатися результатів місії Mars 2020, під час якої ровер збере і проаналізує зразки поверхні Марса.

Читайте також: NASA показала сріблясті "крижані" хмари

У 2020 році NASA планує запустити 13 супутників CubeSat на низьку навколоземну орбіту, щоб з'ясувати, як краще підготувати вантажі до космічних подорожей — чи то на Місяць, Марс або далі. Як тільки супутники опиняться на орбіті, NASA сподівається використати отримані дані для відправки астронавтів на Місяць до червня 2022-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-