SpaceX відправить японський апарат на Місяць у 2020 році

SpaceX відправить японський апарат на Місяць у 2020 році

Укрінформ
Японська компанія iSpace уклала з компанією SpaceX контракт на відправку двох місій на Місяць - у 2020 і 2021 році.

Ця компанія дійшла до фіналу конкурсу Google Lunar XPrize, і готує свої апарати вже кілька років, повідомляється в офіційному блозі iSpace.

Під час першої місії компанія відправить до Місяця посадковий апарат, але він не буде приземлятися на поверхню Місяця, а вийде на орбіту навколо нього і почне передавати на Землю дані.

"Ми розділяємо бачення з SpaceX, що дозволяє людям жити в космосі, тому ми дуже раді, що вони приєднаються до нас на цьому першому етапі нашої подорожі", - заявив Такеші Хакамада, засновник і генеральний директор iSpace.

Читайте також: Ілон Маск показав, як виглядатиме база "Альфа" на Марсі

У 2021 році iSpace відправить другий апарат, який зробить м'яку посадку на Місяць і доставить на його поверхню невеликі місяцеходи, які будуть також збирати наукові дані.

"Ми вступаємо в нову еру в дослідженні космосу, і SpaceX з гордістю вибрала iSpace для запуску своїх перших місячних місій. Ми з нетерпінням очікуємо доставки цього інноваційного космічного корабля на Місяць", - додав президент SpaceX Гвінн Шотвелл.

Перші дві місячні місії компанії iSpace будуть виконані у рамках програми HAKUTO-R. Ім'я HAKUTO означає "білий кролик", воно засновано на місцевому фольклорі про кролика на Місяці. До речі, в Китаї розповідають подібні легенди про місячного зайця - на його честь був названий перший китайський місяцехід.

Фото: ispace

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-