У Карпатах на висоті 1,5 тисячі метрів встановили сонячні панелі та USB-зарядки

У Карпатах на висоті 1,5 тисячі метрів встановили сонячні панелі та USB-зарядки

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській області на горі Хом’як, висотою у 1,5 тис. м, з’явились сонячні панелі, які дозволять туристам заряджати гаджети через USB-порти.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Центр соціальних та ділових ініціатив міста Яремче.

«У рамках проекту «Гора Хом'як – унікальна перлина українських Карпат», що реалізується Центром соціальних та ділових ініціатив і Карпатським національним природним парком, завершено монтаж сонячних панелей на горі Хом’як. Зараз відвідувачі можуть відпочити на лавочці, що знаходиться під сонячними панелями, насолодитися краєвидами українських Карпат, а також підзарядити свої гаджети через спеціальні USB-порти», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усе обладнання на гору активісти винесли вручну.

Читайте також: Дві третини українців користуються інтернетом

Впровадження цієї ініціативи стала можливою завдяки проекту «Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України», що реалізується Фондом розвитку ГО «Західноукраїнський ресурсний центр» спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Гора Хом'як - вершина у південно-східній частині Горган (Українські Карпати), висота якої складає 1542 м. Гора є популярним пунктом у пішохідних маршрутах вихідного дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-