Вчені зафіксували багато дивних сигналів з далекої галактики

Вчені зафіксували багато дивних сигналів з далекої галактики

Укрінформ
Дослідники з Каліфорнійського університету в Берклі зафіксували 72 дивних сигнали під час розшифровки 400 терабайт радіоінформації, отриманої з карликової галактики.

Як повідомляє BBC, вона розташована на відстані 3 млрд світлових років від Землі.

Джерело сигналу, позначене вченими як FRB 121102 - унікальне, оскільки воно регулярно подає швидкі радиовсплески такого роду.

"Природа об'єкта, що виробляє їх, невідома", - заявили в університеті.

Читайте також: Астрономи виявили космічне кільце, утворене зіткненням галактик

Виявлені сигнали являють собою швидкі, але добре відчутні радіоімпульси. Щось подібне вже спостерігалося вченими в 2007 році, але лише зараз вони привернули увагу дослідників.

Існує кілька теорій походження сигналів, одна з них навіть припускає, що сигнали посилаються якоюсь розумною позаземною субстанцією.

Читайте також: Астрономи зафіксували сигнал з іншої галактики

У минулому році вчені з Гарвардського університету припустили, що імпульси можуть бути витоками енергії з побудованих позаземними цивілізаціями потужних передавачів, мета яких - здійснення міжзоряних космічних експедицій.

Вчені припускають, що для таких експедицій може бути використаний принцип так званого світлового або сонячного вітрила. Невеликий тиск, створюваний світлом (фотонами), може дати слабке, але постійне прискорення, яке теоретично дозволило б космічному кораблю в результаті досягати близькосвітлових швидкостей.

Читайте також: Астрономи назвали найдавніші галактики Всесвіту

Дослідження проводяться в рамках SETI - міжнародного проекту з пошуку позаземних цивілізацій. Проект існує з 1959 року і заснований на припущенні, що будь-яка технологічно розвинута цивілізація може подавати сигнали на певній частоті. Дослідження фінансуються в основному американськими компаніями і частково NASA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-