Вчені створили гнучкий планшет-сувій

Вчені створили гнучкий планшет-сувій

Відео
Укрінформ
Вчені з Лабораторії людських медіа при Королівському університеті створили прототип гнучкого сенсорного гаджета, який скручується у сувій.

Про це повідомляє The Indian Express.

Пристрій MagicScroll («чарівний сувій») створено під враженням від стародавніх сувоїв з папірусу, паперу або пергаменту. Він має згорнутий циліндричний форм-фактор і гнучкий 7,5-дюймовий сенсорний дисплей.

Вчені вважають, що форма сувою є приємним ергономічним варіантом для здійснення реальних телефонних дзвінків, тому що згорнутий сувій може щільно прилягати до обличчя. Хоча вони визнають, що прототип досить великий на цьому етапі, його приємно тримати в руці, згадуючи масивні мобільні телефони 1980-х років. Незважаючи на громіздкість прототипу, команда стверджує, що циліндричний гнучкий форм-фактор має свої плюси: його простіше тримати однією рукою, ніж який-небудь iPad. А якщо його згорнути, він поміститься до кишені.

«Ми надихнулися дизайном древніх сувоїв, тому що їх форма забезпечує більш природне, безперервне подання довгих візуальних графіків», говорить Роел Вертегаал, професор людино-комп'ютерної взаємодії і директор лабораторії. «Врешті-решт ми сподіваємося розробити пристрій, який зможе згорнутися в щось маленьке, наче ручка, яку можна буде покласти в нагрудну кишеню», додав він.

Читайте також: Acer анонсувала ігровий ноутбук нестандартної форми

Швидке перемикання контактів на екрані відбувається за рахунок повороту фізичних коліс, вбудованих в бічні панелі пристрою. Також до обертальних коліщаток додали роботизовані приводи, щоб екран міг обертатися самостійно. Якщо буде потрібно більше інформації або необхідне глибше занурення, користувач може розгорнути екран і розширити відображення дисплея. В прототип вбудована камера, що дозволяє керувати пристроєм за допомогою жестів, схожих на жестову систему Nintendo Wiimote.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-