Слідком РФ закуповує в Китаї

Слідком РФ закуповує в Китаї "чарівні куби" для зламу смартфонів

Відео
Укрінформ
Слідчий комітет Росії закуповує китайські комплекси Forensic MagiCube ("чарівний куб"), які дозволяють зламувати стільникові телефони і комп'ютери.

Про це повідомляє ВВС.

"В арсеналі російських цифрових криміналістів з'явився новий спецзасіб - комплекс по витяганню даних із смартфонів і комп'ютерів iDC - 8811 Forensic MagiCube від китайської компанії MeyaPico. У липні 2018 року військове управління Слідчого комітету придбало дві валізи з комплексом за 5 млн рублів (74 тис. доларів). За допомогою цих комплексів будуть розслідуватися злочини в Центральному і Східному військових округах", - говориться у повідомленні.

В технічній документації до тендеру говориться, що MagiCube за лічені хвилини може виявити і декодувати історію повідомлень в мессенджерах Telegram, Skype, Viber та інших. MagiCube здатен зламувати пристрої з операційними системами Apple і Android і автоматично витягати з них "ідентифікатори власника пристрою": ім'я, адресу електронної пошти і номер телефону. Також MagiCube може добувати дані з соцмереж, зокрема Facebook і Twitter.

ВВС припускає, що йдеться про декодування звичайного листування в Telegram, оскільки вважається, що повідомлення з "секретних чатів" мессенджера не може розшифрувати жодна спецслужба або компанія у світі.

Раніше повідомлялося, що ФСБ, СКР і МВС у різних регіонах Росії закупили в ізраїльської компанії Cellebrite спеціальне технічне устаткування для зламу смартфонів.

Таганський суд Москви 13 квітня виніс ухвалу про заборону Telegram за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Блокування почалися 16 квітня. Оскільки мессенджер став використовувати для їх обходу сервери американських компаній Amazon і Google, Роскомнадзор почав обмежувати до них доступ. Заблокованими виявилися майже 20 мільйонів адрес. При цьому сам Telegram продовжує працювати.

Читайте також: Google стежить за пересуванням користувачів попри заборону - АР

6 серпня Генеральна прокуратура Росії заявила, що не давала дозволу на обмеження доступу до мільйонів IP-адрес для блокування мессенджера Telegram.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-