Apple пропонує використовувати iPhone замість паспортів

Apple пропонує використовувати iPhone замість паспортів

Укрінформ
Всесвітньо-відомий виробник електронної продукції й програмного забезпечення, компанія Apple, зареєструвала патент на використання своїх смартфонів в якості заміни документів, що посвідчують особу, в тому числі паспортів.

Про це повідомило в п'ятницю американське спеціалізоване видання Apple Insider.

"Компанія Apple розглядає можливість використання iPhone в якості засобу ідентифікації особистості для користувачів з використанням захищеної системи зберігання даних, яка працює з системою RFID, що має потенціал для використання смартфона як альтернативи паспорту", - йдеться у повідомленні.

Компанія вже отримала необхідний дозвіл у Бюро реєстрації патентів і торгових марок США.

Читайте також: ТОП-5 смартфонів за всю історію

Передбачається, що система працюватиме за допомогою радіоприймачів малого радіусу дії RFID або NFC, а також захищеного елементу для зберігання даних з можливістю обробки даних. Як описується в патенті, пристрій отримує у відповідному органі влади частину інформації, яка посвідчує особу (наприклад, водійських прав або паспорту). Після цього, він здійснює відповідний запит до цього органу та отримує дозвіл на зберігання у своєму захищеному елементі необхідного документа.

Як вважають в Apple, така система може використовуватися приватними компаніями, наприклад, для пропуску на об'єкти, а також для паспортного контролю під час подорожей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-