У ЄС можуть змусити компанії виробляти єдиний порт для зарядки телефонів

У ЄС можуть змусити компанії виробляти єдиний порт для зарядки телефонів

Укрінформ
Регулюючі органи Європейського Союзу планують дослідити, чи є необхідність в тому, щоб зобов'язати компанії виробляти єдиний порт для зарядки мобільних телефонів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на єврокомісара з питань конкуренції Маргрет Вестагер.

"Регулятори ЄС планують дослідити, чи є необхідність в тому, щоб зобов'язати компанії виробляти єдиний порт для зарядки мобільних телефонів після того, як самі виробники мобільних пристроїв не показали прогресу в цьому питанні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, Європейська комісія вже майже 10 років наполягає на виробництві єдиного зарядного порту для мобільних телефонів через щорічні електронні відходи у понад 51 тисяч тонну від старих пристроїв та через незручність для самих користувачів.

Зазначається, що у відповідь на тиск зі сторони ЄС, 14 компаній, включаючи Apple, Samsung, Huawei й Nokia підписали добровільний меморандум про взаєморозуміння ще в 2009 році, погодившись гармонізувати зарядні пристрої для нових моделей смартфонів, які з'являться на ринку в 2011 році. З часом деякі компанії підписували листи про наміри у 2013 та 2014 роках після закінчення терміну дії меморандуму в 2012 році.

Читайте також: Huawei хоче "переплюнути" Samsung у продажах

Проте у виконавчій гілці влади ЄС повідомили, що не задоволені таким статус-кво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-