Apple втратила друге місце за продажем смартфонів

Apple втратила друге місце за продажем смартфонів

Укрінформ
На першому місці за кількістю проданих у світі смартфонів залишається Samsung, але китайська компанія Huawei посіла друге місце, посунувши американську компанію Apple. 

У другому кварталі цього року китайська компанія продала 54,2 мільйона смартфонів, що 15,8 % світового ринку, повідомляє International Data Corporation (IDC).

Кількість пристроїв, проданих iPhone, склала 41,3 мільйона одиниць або 12,1% ринку. Таким чином Apple вперше за вісім останніх років опустилась на третє місце за кількістю проданих у світі смартфонів. 

Читайте також: Секретні інструкції Apple з ремонту iPhone злили у Мережу

"Постійне зростання продажів Huawei вражає, якщо не сказати більше, як і його здатність переходити на ринки, де до недавнього часу бренд був значною мірою невідомий", - заявив віце-президент IDC з досліджень мобільного ринку Райян Рейт. 

Перше місце, як і раніше, посідає південнокорейська компанія Samsung, яка реалізувала 71,5 мільйона смартфонів, а її ринкова частка склала 20,9%. За словами Рейта, Apple, Huawei та Samsung були головними конкурентами у боротьбі за продажі дорогих смартфонів вартістю від $700. Четверте і п'яте місця за обсягом світових продажів смартфонів зайняли китайські виробники Xiaomi та Oppo. Загалом в другому кварталі цього року поставки смартфонів знизилися у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 1,8% до 342 мільйонів одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-