Астрономи помітили падіння двох метеороїдів на Місяць за добу

Астрономи помітили падіння двох метеороїдів на Місяць за добу

Укрінформ
Астрономи, які спостерігають за падіння метеоритів на Місяць, зафіксували падіння двох подібних об'єктів за період менше доби.

Як повідомляє DT, короткочасні місячні явища відомі людям ще з часів античності. У 1978 році американський вчений Вінфред Кемерон склав каталог, в якому були наведені дані про 1468 таких подій.

Астрономи постійно фіксують спалахи на затіненій частині місячної поверхні, пов'язані з падіннями метеороїдів масою від декількох грамів до кілограма. У місяць вчені фіксують від декількох штук до декількох десятків падінь - їхня кількість може різко змінюватися в залежності від метеорних потоків. Наприклад, у грудні 2017 року, в період максимуму дії потоку Гемініди вчені NASA зафіксували близько 20 спалахів.

Читайте також: Найдовше у ХХІ столітті місячне затемнення

Трохи більше тижня тому, 17 липня, телескопи MIDAS зафіксували одразу два спалахи протягом однієї доби. За оцінками вчених, потужність спалахів відповідала падіння метеороїдів розміром приблизно з волоський горіх. Найімовірніше їх джерело - метеорний потік Альфа-Каприкорниди який, у свою чергу, являє собою потік пилу, породжених кометою 169P/NEAT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-