Google запустить у Кенії

Google запустить у Кенії "повітряний" інтернет

Укрінформ
Google веде переговори з операторами зв'язку в Кенії, щоб запустити повітряний інтернет для людей у сільських та віддалених районах.

Про це повідомляє Quartz Africa.

"У звёязку зі своїм проектом Loon, який був створений інноваційною лабораторією Alphabet X, компанія заявила, що веде переговори з операторами мобільного зв'язку про розгортання мережі повітряних куль через Кенію. Сонячні повітряні кулі, які піднімаються на 20 кілометрів (12 миль) в стратосферу над комерційними літаками, передають інтернет-сигнали наземним станціям, будинкам і персональним пристроям", - йдеться в повідомленні.

Переговори також були підтверджені урядом Кенії, і міністр зв'язку Джоі Мухеру сказав Reuters, що команда Loon «розробляє контракти» з місцевими операторами.

Якщо це буде реалізовано, проект може розширити онлайн-підключення до тисяч людей у Кенії. 

Читайте також: Користувачі Uber зможуть орендувати скутери Lime через додаток

Африка - це регіон з найнижчим рівнем інтернет-користувачів у світі. Крім того, у багатьох країнах, включаючи Кенію, як і раніше не вистачає фінансування проектів, спрямованих на усунення бар'єрів для доступу в інтернет у сільських і бідних міських районах - навіть коли у них є ці кошти.

Відзначається, що в минулому році під час тестування Google Loon одна з повітряних куль упала на ферму в східній Кенії, і фермери погрожували подати до суду на Google за шкоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-