Рада призначила іменні стипендії молодим вченим

Рада призначила іменні стипендії молодим вченим

Укрінформ
Парламент ухвалив постанову №8418 "Про призначення у 2018 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених".

За її ухвалення за основу та в цілому проголосували 232 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова ВР Андрій Парубій ставив проект цієї постанови на голосування двічі: перший раз схвально проголосували 200 парламентаріїв, другий - 232. При цьому спікер також тричі ставив це питання на повернення до розгляду.

Постановою визначаються кандидатури на призначення у 2018 році 30-ти іменних стипендій Верховної Ради для найталановитіших молодих учених.

Як пояснив перший заступник голови Комітету ВР з питань науки і освіти Олександр Співаковський, розмір кожної стипедії щомісяця становитиме 2 тис. грн. Водночас він вніс пропозицію надалі напрацювати зміни, за якими стипендії для молодих учених будуть збільшені до 10 тис. грн. Окрім того, співавтор постанови наполягав на перенесенні її розгляду із середи на четвер. Проте перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко висловила сподівання, що парламентарії, попри заблокований центр Києва через акціюї власників автомобілів на єврономерах, встигнуть прибути до зали на момент голосування.

"На жаль, немає такої регламентної норми перенесення голосування на інший день. Я повністю погоджуюся щодо непристойності проогулювання роботи депутатам Верховної Ради. Я закликаю лідерів фракцій звернутись до однопартійців, до членів фракцій, щоб вони приходили на робоче місце", - уточнила перший віце-спікер. 

Ухваленою постановою надається відповідне доручення Апарату Верховної Ради щодо виплати іменних стипендій Верховної Ради для найталановитіших молодих учених починаючи з 1 січня 2018 року.

Читайте також: Віртуальна реальність та 3D-моделювання: у Харкові будують науковий парк

Автори законодавчої ініціативи прогнозують, що прийняття постанови сприятиме здійсненню адресної підтримки найталановитіших молодих учених України та створенню додаткових можливостей і стимулів для проведення ними фундаментальних і прикладних наукових досліджень з пріоритетних напрямів науки, а також підвищенню престижу наукових працівників та їх ролі у суспільстві, закріпленню молодих учених у вітчизняних наукових установах, розвитку науки та науково-технічної діяльності, стимулюванню інноваційного розвитку держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-