Китайські інженери створюють “розумну” ракету, яка зможе полагодити себе в польоті

Китайські інженери створюють “розумну” ракету, яка зможе полагодити себе в польоті

Укрінформ
Китайські інженери працюють над проектом "розумної" ракети, яка здатна саму себе лагодити і задавати курс польоту.

Ракета, яка розробляється Китайською академією космічних технологій, буде здатна самостійно сприймати зовнішні фактори, оцінювати обстановку, задавати цілі і вносити корективи в план польоту, повідомляє агентство Сіньхуа.

Вона буде обладнана відновлюваної енергосистемою, яка зможе повторно вмикатися і вимикатися. З урахуванням своєї польотної місії і своєї потужності, а також навколишнього середовища ракета може самостійно визначити кращий план польоту з метою виконати свою місію.

Остаточною метою запуску ракети буде вихід на намічену орбіту. У разі нефатальної несправності, наприклад, при відсутності вибуху або пошкоджень структурного характеру, "розумна" ракета здатна самостійно реагувати і внести корективи для вирішення виниклих проблем, включаючи вихід на спеціальну орбіту для порятунку і повернення на базу з мінімальними втратами.

Читайте також: Samsung хоче запатентувати біометричну камеру

"Якщо виникли проблеми з двигуном звичайна ракета може не впоратися із завданням, погрожуючи впасти на землю або зіткнутися з чимось", - зазначив головний проектувальник "розумної" ракети Гао Лей.

Інший проектувальник, Шан Тен, також зазначив, що запуск "розумної" ракети має бути дешевше і всі ракети-носії, що знаходяться в активній експлуатації, мають бути модернізовані в майбутньому для адаптації до "розумних" ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-