Експерти застерігають від користування USB-девайсами сумнівних виробників

Експерти застерігають від користування USB-девайсами сумнівних виробників

Укрінформ
На перший погляд, безпечні USB-пристрої можуть приховувати безліч загроз - таких, як віруси, "троянські коні" та ПЗ для дистанційного керування комп’ютером.

Так, у Сінгапурі на історичному саміті між президентом Дональдом Трампом та лідером Північної Кореї Кім Чен Ином минулого місяця експерти в галузі безпеки були занепокоєні сувенірами, подарованими організаторами зустрічі, повідомляє The Washington Post

До списку рекламних презентів увійшли вода у пляшках із зображеннями Трампа і Кім Чен Ина, путівники та мініатюрні вентилятори, які підключаються до USB-порту комп'ютера. Саме останні видалися спецслужбам підозрілим. Відкриття спонукало дослідника в галузі безпеки розібрати вентилятор, аби перевірити USB. Експерти наголошують на тому, що люди ніколи не повинні використовувати USB-пристрої, не знаючи, джерела їх надходження.

До саміту були залучені журналісти з усього світу. Оскільки репортери часто спілкуються з діловими людьми та державними чиновниками і збирають непублічну інформацію, їхні особисті пристрої можуть бути привабливими мішенями для зловмисників. Фахівці стверджують, що USB є звичним пристроєм хакерів для його зараження та подальшого збору інформації.

Дослідник апаратного забезпечення в Кембриджському університеті Сергій Скоробогатов заявив, що не знайшов у вентиляторі жодного зловмисного програмного забезпечення. Але він також додав, що не варто випробовувати долю.

Читайте також: Apple у 2018 випустить бюджетну версію смартфона

"Завжди існує ймовірність зараження USB-роз'ємів різних вентиляторів, світильників та інших USB-пристроїв кінцевого користувача шкідливим ПЗ або троянськими компонентами", -  сказав Скоробогатов в інтерв'ю для The Washington Post.

Інакше кажучи, не рекомендується підключати невідомий пристрій до портів USB на власних девайсах. Він додав, що, як і у випадку з вентилятором, лише те, що один USB-пристрій у певній групі є безпечним, не робить решту з них такими ж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-