Автоцивілка за хвилину через смартфон: вийшов оновлений сервіс ШТРАФИ.UA

Автоцивілка за хвилину через смартфон: вийшов оновлений сервіс ШТРАФИ.UA

Укрінформ
Команда національного сервісу ШТРАФИ.UA випустила оновлення для операційних систем IOS і Android, завдяки якому електронний поліс Обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників в Україні (ОСЦПВ) тепер можна придбати через смартфон за хвилину.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі сервісу.

"Електронний поліс ОСЦПВ тепер можна придбати через смартфон за хвилину. З'явилася функція підбору електронного ОСЦПВ за державним номером авто та його зручної покупки і зберігання. Сервіс також доступний онлайн. Нова версія дозволяє придбати і зберігати ОСЦПВ в мобільному телефоні", - йдеться в повідомленні.

Крім того, система своєчасно нагадає про закінчення терміну дії поліса і вчасно запропонує оновити договір. Додаток також впорядковує і зберігає квитанції про оплату як штрафів, так і ОСЦПВ, дозволяє відправляти їх у разі необхідності на свій e-mail у форматі PDF.

Читайте також: Уже є кілька кандидатів випробувати електронний чек - ДФС

Зазначається, що сервіс надає гарантію надійності страхових компаній, в яких купується автоцивілка. Співпраця відбувається лише з перевіреними страховими компаніями. Завантажити оновлення можна в Google Market | App Store чи зайти онлайн.

"За даними Національної поліції України (департаменту інформаційно-аналітичної підтримки), тільки за 2017 рік було виписано приблизно 200 000 штрафів, пов'язаних з автоцивілкою. Аналіз статистики сплачених штрафів дозволив нам виявити: часто такі штрафи виникають через те, що у документа закінчився термін дії, або його забули вдома", - зазначає засновник сервісу Штрафи.UA  Денис Дмитров.

Проблема з втратою паперового поліса, незручність зберігання як паперового, так і електронного полісів створює водіям "головний біль" і призводить до фінансових втрат. "Тільки протягом І кварталу 2018 у результаті ДТП за ОСЦПВ постраждалі отримали 529 млн грн, що неможливо реалізувати без поліса "на руках" під час ДТП. Тому ми вирішили доповнити наш сервіс можливістю покупки і зручного зберігання ОСЦПВ. Реалізувати її як онлайн, так і через смартфон,” -  додав Дмитров.

Як повідомлялося, 7 лютого 2018 року набрало чинності розпорядження Нацкомфінпослуг від 31.08.2017 № 3631 «Про затвердження Змін до Положення про особливості укладання договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», яке запровадило в Україні електронний поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Додаток Штрафи.UA вийшов на початку вересня 2016 року в рамках інкубаційної програми 1991 Open Data Incubator і потрапив у топ-10 безплатних додатків у рубриці «Фінанси» українського App Store. У вересні 2017 року команда отримала 400 тис. грн на розвиток сервісу та впровадження функції безпечного керування, розвиток якої стане наступним етапом оновлень. Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці, наданій проектом USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послуги»/ТАРАS, яка реалізується Фондом Євразія в партнерстві з Фондом "Східна Європа" та ГО «Social Boost».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-