Вчені придумали, як отримати кисень на Марсі

Вчені придумали, як отримати кисень на Марсі

Укрінформ
Вчені з США знайшли потенційне вирішення проблеми відсутності на Марсі кисню.

Про це повідомляє Tech Times.

Проблему відсутності кисню на Марсі намагаються вирішити не перший рік, адже без цього колонізація планети буде неможлива, пише видання.

Вчені з США несподівано знайшли потенційне рішення цього питання. На їх думку, з настільки грандіозною задачею, імовірно, зможуть впоратися глибоководні ціанобактерії, що мешкають у Світовому океані. Завдяки процесу фотосинтезу вони теоретично здатні в екстремальних для людини умовах поглинати вуглекислий газ, виділяючи кисень.

Ці водорості дуже живучі: вони зустрічаються в Антарктиді, у неймовірно спекотній Долині Смерті і навіть на зовнішній обшивці Міжнародної космічної станції.

Читайте також: Вчені з'ясували, що змушує обертатися швидше Венеру

"Це може прозвучати для багатьох з нас як чиста наукова фантастика, однак великі космічні агентства і деякі приватні компанії вже зараз зацікавлені в тому, щоб випробувати нашу ідею на практиці. В теорії фотосинтез бактерій дійсно здатний запустити виробництво на Марсі кисню", - повідомив Елмарс Краусц, один із авторів дослідження.

За словами вченого, при цьому ніхто поки не знає, якою буде поведінка мікроорганізмів безпосередньо на Марсі. Тому першочерговим завданням для космічного співтовариства Землі є "заселення" планети саме ціанобактериями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-