До появи Місяця: астрономи розповіли про безліч супутників Землі

До появи Місяця: астрономи розповіли про безліч супутників Землі

Укрінформ
До появи Місяця у нашої планети було безліч нестійких і короткоживучих супутників.

Про це повідомляє Dt.ua із посиланнм на Naked science.

"Астрономи заявили про те, що до появи Місяця Земля повинна була пережити декілька катастроф, які стали причиною утворення безлічі нестійких і короткоживучих супутників. Найбільш вірогідною гіпотезою появи Місяця є імпактна, згідно з якою Земля зіткнулася з іншого протопланетою, а супутник з'явився з речовини обох тіл, викинутої на орбіту. Ймовірно, що подібних зіткнень в житті молодої планети було багато,- йдеться у публікації Naked science.

У ході дослідження вчені змоделювали ударне утворення безлічі "протосупутників" та їхню гравітаційну взаємодію з планетою і один з одним. Розрахунки показали, що такі хаотичні взаємодії приводять до злиття їх в більш великі тіла, а потім —  до викиду за межі навколоземної орбіти, або до остаточного падіння на поверхню планети.

Читайте також: NASA показало знімки з космосу виверження вулкана на Гаваях

На думку дослідників, падіння супутників могло значною мірою позначитися на геології Землі, незважаючи на те, що сліди найбільш значних зіткнень, які відбувалися майже чотири мільярди років тому, давно знищені змінами в літосфері. Однак моделювання зіткнень показало, що вони повинні були вплинути на швидкість обертання планети. Крім того, їхні сліди можуть виявлятися в неоднорідності складу земної кори: наприклад, невеликі відмінності у змісті ізотопів, які збереглися аж до теперішнього часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-